top of page

Een online platform voor innovatief goed werkgeverschap

Gun je organisatie innovatief werkgeverschap!FiveSteps ziet de toekomst in mental health apps. En we zijn niet de enige; er worden miljoenen geïnvesteerd in meditatie apps als Breeze, Calm, Headspace en vele anderen. De vrije markt gunt zichzelf, ondersteund door apps, een moment van reflectie.


Blijven de initiatieven van werkgevers op het gebied van (digitale) innovaties en mentale gezondheid achter? De focus lijkt enkel te liggen op innovatie (“álles voor de klant!”). En ondertussen wordt de (werk)stress er niet minder op. Nog los van de uitdagingen die de Covid pandemie voor organisaties met zich meebrengt.


Aandacht voor werkstress

Aandacht voor werkstress lijkt meer dan ooit relevant. RTL Nieuws publiceerde een artikel waarin onderzoek van TNO naar voren wordt gehaald. Hieruit blijkt dat meer dan een miljoen Nederlanders burn-out klachten hebben en dat dit werkgevers jaarlijks 3.2 miljard kost. Behoorlijke urgentie dus.


Meer dan een miljoen Nederlanders hebben burn-out klachten en dit kost werkgevers jaarlijks 3.2 miljard!

FiveSteps biedt werknemers een veilige plek om zaken te bespreken, gezien en gehoord te worden. Anoniem, buiten HR-afdeling, manager of arbo-arts om. En vooral: men kan op eigen tempo werken aan educatie en vaardigheden in de vorm van oefeningen, video's en coaching. Ongeveer 65% van de werknemers ervaart een taboe om over mentale problemen te praten. We zien dat ruim een kwart van de medewerkers met werkstress binnen twee weken ná implementatie gebruik maakt van onze app. De behoefte aan mentale ondersteuning op de werkplek is er echt.


De “return on investment”: een professional met meer energie en focus, een tevreden team dat loyaal blijft aan de werkgever. En de metadata geeft jou verbeterpunten. Welk effect zou dat hebben op het werven van nieuw personeel!?


Gun je organisatie innovatief werkgeverschap!


Zet nu nog de eerste stap richting nóg beter en innovatiever werkgeverschap en start met een pilot van een half jaar. Bevalt het? Dan bepalen we samen het vervolg. Bevalt het niet? Even goede vrienden, dan eindigt het en kunnen we beiden zeggen dat we ervan hebben geleerd.

Comments


Aan de slag

Maak werk van mentale veerkacht.

FiveSteps zorgt voor mentaal veerkrachtige medewerkers. Download de app en probeer de kracht van FiveSteps.

bottom of page