top of page

Een stormachtig begin: een halfjaar FiveSteps.
Terwijl storm Eunice over het land raast vonden we het een moment om stil te staan bij het eerste half jaar FiveSteps. De eerste honderd dagen worden in zowel het bedrijfsleven als in de zorg en bij overheden vaak gezien als een soort magische eenheid. Nieuwe leidinggevenden en politici hebben dan voldoende tijd gehad om een goede analyse te kunnen maken en moeten vanaf dat moment over de brug komen met concrete plannen om de zaak te verbeteren of te veranderen. Nu zijn we geen politici en zijn we de honderd dagen ook al gepasseerd, het leek ons wel mooi om de balans op te maken…


Een half jaar FiveSteps.


Wat heeft honderd dagen FiveSteps opgeleverd? Welke resultaten hebben we geboekt en welke inzichten hebben we opgedaan?


In mei 2021 zijn we opgericht en sinds oktober 2021 zijn we live bij klanten binnen de GGZ, Ouderenzorg en Thuiszorg. Bij deze organisaties zijn ruim 300 gebruikers actief met de app. We zien dat professionals die de mogelijkheid hebben om gebruik te maken van FiveSteps dat ook daadwerkelijk doen. En niet éénmalig, gebruikers blijven terugkeren. Volgens de gebruikers 'zorgt de app voor inzicht en bewustwording' en maakte de app duidelijk 'dat ik beter aan mezelf moet denken'. Uiteraard zijn er ook gebruikers die 'er na het installeren niet meer naar gekeken hebben'.


De app zorgt voor inzicht en bewustwording.

Uiteraard verliep de start met kinderziektes. Vastlopers, niet mooi uitgelijnde teksten en we zagen dat slechts 2% van de professionals gebruik maakt van de coaching via FiveSteps. Zonde, omdat wij geloven dat juist het contact met de coaches een ontzettend waardevolle toevoeging kan zijn. De feedback van klanten en gebruikers stroomde binnen: gratis verbeterpunten! Op basis van die feedback hebben we de coachingsroute aangepast en zien we dat veel meer nieuwe gebruikers de coaches weten te vinden. Dat wordt gewaardeerd, er wordt aangegeven dat 'het fijn is om zaken met een neutraal iemand te bespreken' en het contact met de coach 'laagdrempelig en zonder oordeel is'.


Het is fijn om zaken met een neutraal iemand te bespreken, laagdrempelig en zonder oordeel

Naast dat het design is verbeterd, hebben we meerdere functionaliteiten toegevoegd, waaronder een extra ademhalingsoefening, een gevalideerde zelftest en binnenkort de mogelijkheid om zelf een (videobel) afspraak bij de coach in te plannen.


Door het gebruik van de app helpen we niet alleen de gebruikers om zowel mentale vitaliteit als grip op (werk)stress te vergroten. We bieden organisaties inzicht in de behoeften van de zogenaamde “people at risk”. Gebruik van de app is volledig anoniem, maar de bovenliggende thema’s en de mate waarin de app gebruik wordt, geven de klanten bruikbare inzichten. Inzichten die meteen toegepast kunnen worden bij verbetering van het personeelsbeleid. Zo zorgen we ervoor dat we de risicogroep die vaak onder de radar blijft weten te bereiken. Hiermee helpt FiveSteps begrippen als “duurzame inzetbaarheid”, “amplitie” of “vitaliteit” concreet te maken.


Het komende halfjaar.


Als het aan ons ligt blijft het hier niet bij. Het komende jaar willen we onze gebruikers nog beter ondersteunen. We ontwikkelen een 'oefeningen bibliotheek' met daarin diverse oefeningen die gebruikers kunnen helpen veerkrachtiger te worden en grip op werkstress te krijgen. Daarnaast werken we met bestaande en nieuwe klanten aan diverse implementatie strategieën om juist de “people at risk” te bereiken.


Die ontwikkeling doen we niet alleen. Samen met studenten van de Hanzehogeschool, Saxion Hogeschool en de Hogeschool Utrecht doen we onderzoek of peer support een positief effect kan hebben, hoe we gebruikers nog beter kunnen ondersteunen en hoe we ons platform technisch verder in moeten richten.


Wil jij komend half jaar verkennen of onze innovatieve app ook bij jouw organisatie bij kan dragen aan een gelijkwaardig gesprek en het vergroten van de mentale vitaliteit? Vraag een proefcode aan en probeer de app zelf eens. We gaan er graag met je over in gesprek: Let's talk about stress!


Σχόλια


Aan de slag

Maak werk van mentale veerkacht.

FiveSteps zorgt voor mentaal veerkrachtige medewerkers. Download de app en probeer de kracht van FiveSteps.

bottom of page